Danas imam za vas recept jednostavne i nježne torte kremastog okusa, obogaćene šumskim voćem koje joj daje jednu osvježavajuću notu. Istodobno su i ove crvene bobice predivan ukras ove lagane, šarene torte. Probajte je i vi napraviti, mene je oduševila! Servus i uživajte u torti!
Mileram torta
Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 20
Sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera
- 1 žlica vrhnja
Krema
- 1/2 l mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
Upute
Tijesto
- Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte (morate obložiti i stijenke kalupa)
Krema
- Skuhajte šećer i puding te u vruću kremu umiješajte mileram.
- Izlijte kremu preko tijesta i poslažite šumsko voće na nju (može biti smrznuto).
Pečenje i posluživanje
- Pecite na 170*C točno jedan sat i ohladite.
- Preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte ga po torti te stavite na hlađenje.
- Nježno odvojite koru tijesta od kalupa i servirajte tortu na pladanj, te ukrasite šlagom ili prema želji!
Ostavi komentar