Mileram torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Danas imam za vas recept jednostavne i nježne torte kremastog okusa, obogaćene šumskim voćem koje joj daje jednu osvježavajuću notu. Istodobno su i ove crvene bobice predivan ukras ove lagane, šarene torte. Probajte je i vi napraviti, mene je oduševila! Servus i uživajte u torti!

Mileram torta

Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 20

Sastojci

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g šećera
  • 1 žlica vrhnja

Krema

  • 1/2 l mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama

Upute

Tijesto

  • Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za torte (morate obložiti i stijenke kalupa)

Krema

  • Skuhajte šećer i puding te u vruću kremu umiješajte mileram.
  • Izlijte kremu preko tijesta i poslažite šumsko voće na nju (može biti smrznuto).

Pečenje i posluživanje

  • Pecite na 170*C točno jedan sat i ohladite.
  • Preljev za torte napravite prema uputstvu i prelijte ga po torti te stavite na hlađenje.
  • Nježno odvojite koru tijesta od kalupa i servirajte tortu na pladanj, te ukrasite šlagom ili prema želji!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom