Ukusan i sočan desert kojim ćete.sigurna sam razveseliti svoje najmilije!
Krem torta s višnjama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24 cm
Sastojci
Podloga
- 250 g keksa
- 150 g maslaca
- 2 žlice mlijeka - prema potrebi
Krema
- 600 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 160 g šećera
- 600 ml mileram vrhnja
- staklenka višanja iz kompota
Preljev
- 2 vrećice preljeva za torte
- 500 ml tekućine od kompota
Upute
Podloga
- U blenderu usitnite kekse i prelijte ih otopljenim maslacem te dobro promiješajte.
- Ako vam smjesa nije kompaktna dodajte joj žlicu-dvije mlijeka i utisnite je u kalup za torte.
Krema
- Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a 200 ml oduzmite i pomiješajte s pudingom i šećerom te dobro razmutite.
- U vruće mlijeko umiješajte puding i kuhajte ga nekoliko minuta dok se ne zgusne.
- Vrući puding pomiješajte s mileramom i izlijte preko keksa u kalupu.
- Na kremu rasporedite višnje iz kompota te stavite peći tortu na 170°C oko 40 minuta.
- Ostavite je da se dobro ohladi te prelijte preljevom za torte koji pripremite prema uputama na vrećici.
- Bitno ja da ga pažljivo žlicom nanesete na kremu i ostavite da se dobro ohladi i stisne prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Torta je jako lijepa , mogla bi se napraviti i bez pečenja…bila bi jednako ukusna… Ipak recept je jako lijep…nešto tipa mileram torta ali bez prhkog tijesta. Pozdrav.
Hvala puno na komentaru, lijep pozdrav!