Ukusna, meka i aromatična jesenska slastica koju ćete napraviti baš za tren!
Kesten mousse torta
Priprema 45 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24-26 cm
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 120 g šećera
- 120 g čokolade -otopljene
- ½ vrećice praška za pecivo
Kesten mousse
- 1 vrećica želatine
- 500 g kesten pirea
- 500 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- žlica ruma
Upute
Biskvit
- Prvo istucite bjelanjke i šećer, a dok to radite uključite pećnicu na 180°C i stavite otopiti u nju čokoladu na tanjuriću.
- Žutanjke miksajte s praškom za pecivo i dodajte otopljenu čokoladu te polagano ručno umiješajte bjelanjke
- Istresite smjesu u podmazani kalup za torte i pecite cca. 30 minuta (provjerite čačkalicom - mora biti suha kada je biskvit gotov).
- Ohlađeni biskvit stavite na tanjur za serviranje, obložite ponovo kalupom za torte i ostavite da se hladi dok vi pripremate mousse od kestena.
Mousse od kestena
- Želatinu pripremite prema uputstvu na vrećici i ostavite da nabubri.
- 300 ml slatkog vrhnja izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag.
- Kesten pire, šećer, rum i 100 ml slatkog vrhnja dobro promiješajte.
- Želatini dodajte 100 ml tekućeg slatkog vrhnja i sve skupa zagrijte na blagoj vatri te dodajte smjesi od kestena te sve dobro izradite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
- Izrađeni šlag sada lagano rukom umiješajte u dobivenu smjesu i mousse prelijte preko ohlađenog biskvita.
- Ostavite tortu da se stegne u frižideru te ukrasite prema želji čokoladnom glazurom, karamelom, strugotinama čokolade, šlagom...
Originalni recept za mousse by: Cukar
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar