Jogurt torta s malinama

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Jogurt torta s malinama

Jedna posebna slastica lagana, svježa i vrlo ukusna. Ova prekrasna torta čija kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama će vas uvjerena sam osvježiti u ove vruće ljetne dane!

Jogurt torta s malinama

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Kalup 22cm
  • Kalup 18cm

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 40 g glatkog brašna
  • 15 g gustina
  • 2 vanilin šećera
  • 3 žlice šećera u prahu

Prva krema

  • 250 ml Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • ½ vrećice želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja

Žele od malina

  • 300 g smrznutih malina
  • 40 g šećera prema ukusu
  • ½ vrećice želatine

Druga krema

  • 250 ml Dukatos jogurta
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 2 vanilin šećera
  • ½ vrećice želatine
  • 200 ml slatkog vrhnja

Preljev od malina

  • 200 g malina
  • 4 žlice šećera
  • ½ vrećice želatine

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite jaja i šećer.
  • Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
  • Smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
  • Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.

Prva krema

  • Mikserom izradite jogurt i šećere.
  • Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
  • Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
  • Dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka.
  • Stavite je u frižider da se prva krema stisne.

Žele od malina

  • Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
  • Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
  • Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  • Smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom.
  • Stavite u hladnjak da se dobro stisne.
  • Kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu.

Druga krema

  • Mikserom izradite jogurt i šećere.
  • Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
  • Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
  • Sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina.

Preljev od malina

  • Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
  • Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
  • Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev.
  • Prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji.

Dobar tek i uživajte!

Jogurt torta s malinama

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

TIRAMISU TORTICE S MALINAMA
Sočni čokoladni kolač
Torta bijeli Egipat