Jedna posebna slastica lagana, svježa i vrlo ukusna. Ova prekrasna torta čija kombinacija laganog osvježavajućeg jogurta s mirisnim crvenim malinama će vas uvjerena sam osvježiti u ove vruće ljetne dane!
Jogurt torta s malinama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup 22cm
- Kalup 18cm
Sastojci
Biskvit
- 2 jaja
- 40 g glatkog brašna
- 15 g gustina
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice šećera u prahu
Prva krema
- 250 ml Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- ½ vrećice želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Žele od malina
- 300 g smrznutih malina
- 40 g šećera prema ukusu
- ½ vrećice želatine
Druga krema
- 250 ml Dukatos jogurta
- 4 žlice šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- ½ vrećice želatine
- 200 ml slatkog vrhnja
Preljev od malina
- 200 g malina
- 4 žlice šećera
- ½ vrećice želatine
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer.
- Ručno na kraju umiješajte brašno i gustin te dobro promiješajte.
- Smjesu istresite u kalup promjera 22 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
- Biskvit pecite na 180°C oko 10 minuta (provjerite čačkalicom).
- Odvojite od kalupa i ostavite da se dobro ohladi.
Prva krema
- Mikserom izradite jogurt i šećere.
- Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
- Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
- Dobivenom smjesom premažite biskvit koji ste prethodno vratili u kalup,a stranice obložili papirom za pečenje da budu više jer je torta dosta visoka.
- Stavite je u frižider da se prva krema stisne.
Žele od malina
- Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
- Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
- Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
- Smjesu izlijte u kalup promjera 18 cm obložen prozirnom folijom.
- Stavite u hladnjak da se dobro stisne.
- Kada se žele od malina stvrdnuo stavite ga na prvu kremu i vratite u hladnjak dok radite drugu kremu.
Druga krema
- Mikserom izradite jogurt i šećere.
- Želatinu pomiješajte s 3 žlice hladne vode.
- Ugrijanu želatinu dodajte jogurtu, a na samom kraju ručno umiješajte izrađen šlag od slatkog vrhnja.
- Sa smjesom premažite žele i tortu ostavite u hladnjaku da se dobro stisne dok vi napravite preljev od malina.
Preljev od malina
- Želatinu namočite u 3 žlice hladne vode.
- Maline i šećer kuhajte na srednjoj vatri dok se maline ne raspadnu.
- Dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi te smjesu protisnite kroz cijedilo da bi dobili glatki preljev.
- Prelijte njime tortu i ostavite da se stisne te ukrasite tortu prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar