Fantastična slastica za čiju izradu je potrebno nekoliko osnovnih sastojaka i gotova je u par jednostavnih koraka. Ova kremasta i ukusna torta prožeta je aromom lješnjaka i hrskavih napolitanki!
Havana torta
Priprema 40 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 28 cm
Sastojci
Posip
- 200 g šećera -za karamel
- 200 g lješnjaka
- 200 g lješnjak napolitanki
Krema
- litra mlijeka
- 250 g šećera
- 30 g želatine
- 500 ml slatkog vrhnja
Upute
Posip
- Otopite šećer dok ne dobijete karamel svijetle boje i prelijte ga na papir za pečenje da se ohladi.
- Izlomite šećer i usitnite ga pomoću blendera kao i napolitanke i lješnjake.
- Sve sastojke pomiješajte i podijelite na 5 istih dijelova.
Krema
- Želatinu pomiješajte s 10 žlica hladnog mlijeka i ostavite je da nabubri.
- Ostatak mlijeka i šećer stavite na vatru i ostavite da prokuha.
- Odvojite nekoliko žlica vrućeg mlijeka i pomiješajte sa želatinom te sve skupa ulijte nazad u mlijeko.
- Dobro pomiješajte da se želatina otopi te ohladite na sobnu temperaturu, a zatim u hladnjaku uz povremeno miješanje. Kada krema dobije teksturu jogurta umiješajte joj tučeno slatko vrhnje.
Postupak slaganja
- Kalup za torte obložite prozirnom folijom i posipajte petinom mljevenih suhih sastojaka.
- Preko tog sloja premažite četvrtinu kreme te nastavite slaganje torte i završite sa slojem posipa.
- Tortu ostavite u hladnjaku preko noći, preokrenite je na ukrasni pladanj i uklonite foliju.
- Možete je ukrasiti tučenim slatkim vrhnje, lješnjacima... ili po vašem izboru.
Original recipe by: Najbolji Recepti
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar