Fraisier torta od čokolade

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Fraisier torta od čokolade

Ova torta je klasik među francuskim desertima, a upravo idealan je izbor tijekom sezone jagoda koja nam upravo počinje!

Fina lagana krema i svježe mirisne jagode čine ju primamljivom za sva nepca, pa i ona najistančanija. Vjerujte, isplati se isprobati je …

Fraisier torta od čokolade

Priprema 45 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 22 cm

Sastojci

Biskvit

  • 2 jaja
  • 30 g šećera
  • 50 g brašna
  • žlica kakaa
  • 65 ml mlijeka - za preliti po gotovom biskvitu

Krema

  • 400 ml mlijeka
  • 4 cijela jaja
  • 100 g šećera
  • 30 g brašna
  • 2 žlice kakaa
  • žlica arome vanilije
  • 4 listića želatine
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 500 g svježih jagoda

Glazura

  • 100 ml slatkog vrhnja
  • 80 g čokolade

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite bjelanjke u snijeg te postepeno dodajte šećer.
  • Na kraju ručno umiješajte žumanjke,brašno i kakao te izlijte smjesu u kalup za torte kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje.
  • Biskvit pecite na 200°C nekih 15 minuta ( test sa čačkalicom) i dobro ga ohladite te prije slaganja jagoda natopite s toplim mlijekom.

Krema

  • Stavite grijati mlijeko dok vi mikserom izradite prvo jaja i šećer te im postepeno dodajte sve ostale sastojke.
  • Želatinu napravite prema uputstvu na vrećici i ostavite desetak minuta da nabubri.
  • Vruće mlijeko prelijte prvo preko dobivene smjese te sve skupa ponovo vratite na vatru da prokuha i zgusne se.
  • Na samom kraju umiješajte želatinu da se dobro otopi i ostavite kremu u frižider pokrivenu prozirnom folijom da se dobro ohladi.
  • Za to vrijeme izradite šlag od slatkog vrhnja kojeg lagano umiješajte u ohlađenu kremu.
  • Jagode dobro operite, prerežite na pola i posložite uz rub kalupa za torte.
  • Ostatak jagoda narežite na sitne kockice i rasporedite preko biskvita.
  • Premažite biskvit i jagode kremom te ostavite tortu da se dobro ohladi.
  • Sastojke za glazuru otopite na laganoj vatri i prelijte preko stisnute kreme te ukrasite prema želji.

Dobar tek i uživajte!

Original recipe by: Tastemade

Fraisier torta od čokolade

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA