Danas vam darujem recept za jednostavnu ali ukusnu tortu od lješnjaka i sira za čiju je izradu potrebno zaista malo vremena. Ukrasite je prema vlastitom ukusu, a moja dobitna kombinacija je tamna čokolada i sjeckani lješnjaci!
Ferrero cheesecake
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 22 cm
Sastojci
Podloga
- 250 g čokoladnih keksa
- 50 g maslaca -otopljenog
Krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 400 g krem sira
- 5 g želatine u prahu
- 110 g šećera
- 120 g Lino gold namaza od lješnjaka
Za ukrašavanje
- 60 g čokolade
- nasjeckani tostirani lješnjaci
- Ferrero Rocher
Upute
Podloga
- Kekse usitnite u blenderu i prelijte otopljenim maslacem te promiješajte i utisnite u kalup za torte.
Nadjev
- Želatinu namočite u 2 žlice hladne vode te ostavite da nabubri.
- 170 ml slatkog vrhnja mikserom izradite u šlag, a ostatak od 30 ml vrhnja ostavite za kasnije.
- Sir i šećer dobro izradite mikserom da se šećer otopi te dobivenoj smjesi dodajte namaz od lješnjaka. Kada ste sve dobro promiješali dodajte ručno laganim pokretima izrađen šlag.
- 30ml slatkog vrhnja ugrijte na vatri i u njemu zagrijte želatinu te je dodajte izrađenoj smjesi.
- Smjesu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku da se dobro stisne, najbolje preko noći.
- Tortu ukrasite lješnjacima, čokoladom i Ferrero kuglicama.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar