Danas vam darujem recept ove male čokoladne ljepotice koja nas je sve oduševila svojim okusima!
Torta je zaista vrlo jednostavna i brzo ćete je napraviti, a okusom nimalo ne zaostaje za drugim slatkim delicijama.
Čokoladna torta od jagoda
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 9 jaja
- 180 g šećera
- 180 g čokolade
- vrećica praška za pecivo
Čokoladna krema
- 200 ml slatkog vrhnja
- 170 g čokolade
Ostalo
- 300 g svježih jagoda
- čokoladni preljev ili šećer u prahu-za dekoraciju
Upute
Biskvit
- Pećnicu uključite na 180°C i stavite u nju čokoladu da se otapa.
- Bjelanjke i šećer izradite mikserom u čvrsti snijeg.
- Žutanjke i prašak za pecivo posebno izradite mikserom, smjesi dodajte otopljenu čokoladu i na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Dva kalupa za torte promjera 20 cm obložite papirom za pečenje i ravnomjerno u njih rasporedite smjesu za biskvit.
- Biskvite pecite cca. 30 minuta ovisno o jačini vaše pećnice, izvadite ih i dobro ohladite.
Čokoladna krema
- Ugrijte slatko vrhnje i dodajte mu komadiće čokolade te miješajte dok se čokolada otopi.
- Smjesu ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi i zatim je dobro izradite mikserom dok ne posvijetli i ne stvrdne se.
- Jagode dobro operite i narežite.
- Biskvit stavite na ukrasni tanjur i premažite ga kremom.
- Preko kreme poslažite narezane jagode i sve prekrijte drugim komadom biskvita.Tortu možete ukrasiti prema vlastitom ukusu sa čokoladom, svježim voćem ili je samo posipati šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar