Desert koji preporučam svim pravim ljubiteljima čokolade, ukusan i poseban bilo da se radi o mousseu serviranom u čaši ili o malenoj torti koja plijeni pažnju svojim izgledom!
Čokoladna mousse torta
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 10 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Podloga
- 200 g Oreo keksa
- 60 g maslaca
Tamna krema
- 150 g tamne čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
- 160 ml šlaga od slatkog vrhnja
- mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
Krema od mliječne čokolade
- 150 g mliječne čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
- 160 ml šlaga od slatkog vrhnja
- mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
Krema od bijele čokolade
- 150 g bijele čokolade
- 120 ml slatkog vrhnja
- 160 ml šlaga od slatkog vrhnja
- mala žličica želatine + 2 žlice hladne vode
Upute
Podloga
- Usitnjene kekse prelijte maslacem i utisnite u kalup.
Krema
- Otopite u mikrovalnoj čokoladu i 120 ml tekućeg slatkog vrhnja.
- Namočite želatinu u vodu da nabubri.
- Mikserom izradite šlag od 160 ml vrhnja.
- Ugrijte želatinu i dodajte čokoladi kojoj zatim polako rukom umiješajte izrađeni šlag.
- Na podlogu od keksa prvo izlijte tamnu kremu i vratite u frižider na hlađenje.
- Ostavite je da se dobro stisne te po ovim istim uputstvima napravite i druge dvije kreme.
- Tortu završite s bijelom kremom te je ostavite da se dobro ohladi, a prije serviranja je ukrasite kakaom ili voćem.
Bilješke: Mousse možete također servirati i u čaši kao jedan poseban i ukusan desert.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar