Ova ukusna i mirisna ljepotica osvojila me već nakon prvog zalogaja i moram vam reći da već dugo nisam probala nešto ovako savršeno!
Za ovo otkriće moram zahvaliti dragoj Mirjani s bloga https://odslatkogasladje.net/badem-torta/, a tamo se krije još mnogo raznih ukusnih slastica koje morate isprobati i sami!
Badem torta
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 2 hours
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 24-26 cm
Sastojci
Kore
- 12 bjelanjaka
- 250 g šećera
- prstohvat soli
- 300 g badema -oguljenih i mljevenih
Krema
- 12 žumanjaka
- 75 g oštrog brašna
- 100 g šećera u prahu
- 2 vanilin šećera
- 500 ml mlijeka
- 125 g maslaca
- 250 ml slatkog vrhnja
Upute
Kore
- Bjelanjke sobne temperature posoliti i mutiti mikserom te dodavati lagano šećer dok ne dobijete čvrsti snijeg, a na kraju lagano kuhačom umiješati oguljene mljevene bademe.
- Na 6 masnih papira olovkom iscrtati krugove promjera 24 ili 26 cm i lagano kistom nauljiti te podijeliti smjesu na 6 krugova i ravnomjerno poravnati.
- Kore peći oko 10-12 minuta u pećnici na 180 °C.
Krema
- Mikserom izraditi sve navedene sastojke, preliti vrućim mlijekom te kuhati na laganoj vatri nekoliko minuta.
U ohlađenu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac te dodatii tučeno slatko vrhnje. - Na ukrasni pladanj stavite obruč za tortu i kore premažite kremom, dobro je ohladite, uklonite obruč i ukrasite slatkim vrhnjem.
Baš savršena
Hvala!