Veseli me igra s tijestom, pa često radim razno razne pogačice, kiflice, peciva… Ove kiflice sam pronašla nedavno i već su zaslužile mjesto u mojoj kuharici. Mekane, sočne, mirisne, a prije svega dekorativne jer ih možete posložiti u krug unutar kojega servirajte svoje omiljene umake. Svakako ih preporučam, ispecite ih i uživajte! P.S.Ispecite ih i pozovite prijatelje, pa uživajte u zajedničkom druženju 🙂
Slane kiflice
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 40 minutes
Broj serviranja 16
Sastojci
Tijesto
- 500 g glatkog brašna
- 2 žličice soli
- 1 žličica šećera
- 1/2 svježeg kvasca
- 40 g otopljenog maslaca
- 125 ml mlijeka
- 125 ml vode
Upute
Priprema i pečenje
- Napravite kvas od toplog mlijeka, šećera i kvasca i ostavite desetak minuta da se digne.
- Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite glatko tijesto koje pustite pola sata da se diže.
- Razvaljajte ga u krug i narežite na 16 komada.
- Kiflice možete puniti s omiljenim sastojcima, a ja sam narezala sir gaudu i u svaku kiflicu zarolala štapić sira. Može to biti i malo šunke ili kobasica, kako god, zarolajte kiflice i prokuhajte kratko (20 sekundi) u 2 litre vode u kojoj ste razmutili 2 žlice sode bikarbone. Ne pitajte me zašto, ali znam da su takve kiflice puno mekše i ostanu duže svježe nego kada se samo peku.
- Prokuhane kiflice složite na lim za pečenje u krug, premažite ih žumanjkom i posipajte sezamom ili samo posolite. Pecite ih na 200*C dok ne dobiju lijepu boju!
- Unutar kruga servirajte svježu rikolu, rajčicu, ajvar, majonezu... sve ono što volite!
Ostavi komentar