Mekana i mirisna pogača koja će vas oduševiti kako izgledom tako i okusom!
Pogača puž
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Sastojci
- 700 g glatkog brašna
- 200 ml mlijeka
- 100 ml vode
- 100 ml ulja
- svježi kvasac
- žlica šećera
- 2 žličice soli
- bjelanjak
Upute
- Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas kojeg ostavite da se digne i zatim dodajte ostalim sastojcima.
- Zamijesite glatko tijesto, prekrijte krpom i ostavite da se diže nekih 30 minuta.
- Tijesto podijelite na 6 komada i svaki dugoljasto izvaljajte te zarolajte uzduž duge strane.
- Dva po dva komada tijesta isprepletite kao uže jedno oko drugog ( vidi sliku).
- Zarolano tijesto složite u okrugli kalup za pečenje u obliku puža i ostavite da se još malo diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 200°C.
- Pogaču premažite s razmučenim žumanjkom i posipajte sjemenkama po ukusu.
- Pecite je dok ne dobije lijepu zlatnu boju cca. 45 minuta ovisno o vašoj pećnici.
Postupak izrade!
Dobar tek i uživajte!
ovo mi se jako sviđa 🙂 pozdrav od Shadow sa bloga 🙂
Hvala ti puno, lijep pozdrav i tebi!
Prelepo!!
Hvala lijepo!
Pozdrav, u popisu sastojaka je naveden bjelanjak? Zaista bjelanjak ili je trebalo pisati žumanjak? Hvala
Lijep pozdrav, u tijesto stavljamo bjelanjak dok sa žumanjkom premazujemo pogaču.