Istra je puna prekrasnih delicija, pa tako i vrhunskih sireva!
Nedavno sam dobila veliku paletu sireva raznih okusa, a uz jedan fantastičan ovčji sir i osebujno maslinovo ulje poslužila sam ovu još toplu, aromatičnu pletenicu i ona je prekrasno zaokružila cijelu ovu priču!
Pletenica sa špinatom i mozzarellom
Sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- svježi kvasac
- 250 ml toplog mlijeka
- žlica šećera
- žličica soli
Maslac s začinima
- 100 g maslaca
- 3 režnja češnjaka
- 100 g špinata
Upute
Tijesto
- Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže.
Maslac s začinima
- Omekšalom maslacu dodajte nasjeckani češnjak i špinat te dobro promiješajte smjesu.
- Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutni oblik i premažite maslacem, a po nadjevu naribajte 100 g ribanca i 100 g mozzarelle.
- Zarolajte u roladu koju uzduž razrežite sa škarama i isprepletite te stavite pletenicu u dugoljasti kalup da se još malo diže.
- Ako ne želite komplicirati ostavite roladu cijelu, premažite je maslinovim uljem i stavite peći na 200°C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar