Pletenica sa špinatom i mozzarellom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Pletenica sa špinatom i mozzarellom

Istra je puna prekrasnih delicija, pa tako i vrhunskih sireva!
Nedavno sam dobila veliku paletu sireva raznih okusa, a uz jedan fantastičan ovčji sir i osebujno maslinovo ulje poslužila sam ovu još toplu, aromatičnu pletenicu i ona je prekrasno zaokružila cijelu ovu priču!

Pletenica sa špinatom i mozzarellom

Sastojci

Tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • svježi kvasac
  • 250 ml toplog mlijeka
  • žlica šećera
  • žličica soli

Maslac s začinima

  • 100 g maslaca
  • 3 režnja češnjaka
  • 100 g špinata

Upute

Tijesto

  • Od toplog mlijeka, šećera i kvasca napravite kvas koji dodajte ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite da se diže.

Maslac s začinima

  • Omekšalom maslacu dodajte nasjeckani češnjak i špinat te dobro promiješajte smjesu.
  • Kada se tijesto diglo razvaljajte ga u pravokutni oblik i premažite maslacem, a po nadjevu naribajte 100 g ribanca i 100 g mozzarelle.
  • Zarolajte u roladu koju uzduž razrežite sa škarama i isprepletite te stavite pletenicu u dugoljasti kalup da se još malo diže.
  • Ako ne želite komplicirati ostavite roladu cijelu, premažite je maslinovim uljem i stavite peći na 200°C oko 35 minuta dok ne dobije lijepu boju.

Dobar tek i uživajte!

Pletenica sa špinatom i mozzarellom

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA