Noćna foccacia

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
foccacia

Vruća, hrskava i mirisna pogača koja će vas oduševiti svojim okusima i aromama!

Noćna foccacia

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes

Sastojci

  • 500 g glatkog brašna
  • 2 žličice soli
  • vrećica suhog kvasca
  • 450 ml mlake vode
  • maslinovo ulje -za premazivanje
  • žličica šećera

Upute

  • U 100 ml mlake vode umiješajte kvasac i malu žličicu šećera te ostavite kvasac da se malo digne.
  • Uzdigli kvasac umiješajte u brašno i zamijesite od svih sastojaka glatko mekano tijesto.
  • Prebacite ga u posudu koju ste prethodno namazali maslinovim ulje, prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru preko noći.
  • Drugi dan tijesto prebacite u uljem premazan lim za pečenje i ostavite ga da se diže 2-4 sata.
  • Sada je premažite maslinovim uljem i prstima napravite rupice u njemu.
  • Možete je ukrasiti prema vlastitoj želji: rajčicama, ružmarinom, krupnom solju...
  • Foccaciu pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 30 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Naravno, servirajte je ovako vruću i hrskavu!

Dobar tek i uživajte!

foccacia

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA