Mekana i ukusna pogača koja će učiniti vaša jutra posebnim!
Recept za tijesto sam pronašla na blogu Minjina kuhinjica i uz nekoliko sitnih izmjena danas ispekla i naravno, oduševila se kao i s mnogo drugih Minjinih recepata!
Mekana pogača
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte 28 cm
Sastojci
Tijesto
- 150 ml mlijeka
- svježi kvasac
- žlica šećera
- 150 ml jogurta
- 100 g krem sira
- 150 ml ulja
- 1½ žličica soli
- 1 jaje
- 1 bjelanjak
- 700 g glatkog brašna
Za premazivanje
- žumanjak
- 3 žlice mlijeka
- prstohvat soli
- sezam - prema ukusu
- 3 žlice Zdenka maslaca -omekšalog
- 3 trokutića Zdenka clasic sira
Upute
Tijesto
- Ugrijte mlijeko i dodajte mu šećer i kvasac te ostavite nekoliko minuta da se digne.
- Brašnu dodajte uzdigli kvas i sve ostale sastojke te zamijesite glatko tijesto koje ostavite da se diže nekih sat vremena.
- Tijesto tanko razvaljajte u pravokutnik i premažite smjesom maslaca i Zdenka sira koje ste prethodno pomiješali.
- Zatim ga zarolajte u roladu koju uzduž razrežite škarama, te dobivena dva komada tijesta omotajte jedno oko drugog i zarolajte u krug poput puža.
- Pogaču stavite u okrugli kalup za torte te je ostavite da se diže dok vi ugrijete pećnicu na 190°C.
- Prije pečenja je premažite žumanjkom i po želji posipajte sjemenkama sezama.
- Pecite je oko 35-45 minuta ovisno o vašoj pećnici dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe za tijesto by: Minjina kuhinjica
Ostavi komentar