Kruh koji navečer mikserom zamiješate, ostavite da stoji preko noći i drugo jutro ga morate samo ispeći.
Ukusan i hrskave korice, a možete ga jesti i nekoliko dana jer je izuzetno vlažan.
Poigrajte se sami s raznim vrstama brašna i svojim omiljenim sjemenkama!
Kruh koji se ne mijesi
Priprema 10 minutes
Kuhanje / pečenje 50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Equipment
- Posuda s poklopcem koja može u pećnicu
Sastojci
- 900 g glatkog brašna
- 3 žličice soli
- žličica suhog kvasca
- 710 ml jako hladne vode
Upute
- Navečer mikserom izmiješajte sve sastojke, pokrijte posudu prozirnom folijom i ostavite je da stoji do jutra.
- Ujutro istresite kruh u dobro pobrašnjenu dublju posudu i ostavite ga da se diže dok vi ne ugrijete pećnicu na 230°C ili ga samo malo promiješajte u toj istoj posudi u kojoj je stajao preko noći.
- U pećnici ugrijte posudu s poklopcem u kojoj ćete peći kruh.
- Kada se posuda dobro zagrije istresite u nju kruh i poklopite ga.
- Pecite ga 35 minuta poklopljenog i još 15-tak minuta bez poklopca dok korica ne poprimi lijepu boju i ne postane hrskava.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar