Danas imam za vas, dragi moji, jedan jednostavan, ali ipak originalan recept.
Ispekla sam foccaciu (da pojednostavimo, zovimo je samo pogačom) koja je savršena za posne dane, ali i za iznenadne goste.
Pogača je gotova za tren (ne treba je čekati da se digne).Nakon što ju ispečete, još vruću,premažite maslinovim uljem. Pored nje narežite finog sira, a večeru s prijateljima završite uz kapljicu vrhunskog vina.
Može li bolje od tog!
Foccacia - tanka pogača
Broj serviranja 10 kriški
Sastojci
- 500 g oštrog brašna
- 2 žličice soli
- 1 svježa germa
- 80 ml maslinovog ulja
- 250 ml tople vode
- ružmarin
- cherry rajčice
- krupna sol
Upute
- Zamijesiti tijesto i odmah razvaljati u okrugli kalup
- Premazati uljem, napraviti rupice, posuti ružmarinom i krupnom solju
- Po želji utisnuti masline ili cherry rajčice
- Peći dok pogača ne porumeni, izvaditi je i premazati maslinovim uljem.
Servus 🙂
Ostavi komentar