Mirisne tople štruce koje griju dušu i donose u naše domove osjećaj topline i spokoja!
Domaći kruščići
Priprema 45 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 3 štruce
Equipment
- Kalup za pečenje francuza
Sastojci
- 640 g glatkog brašna
- 160 g oštrog brašna
- kocka svježeg kvasca
- žlica šećera
- 2½ žličice soli
- 3 žlice jogurta
- 2 žlice masti
- 320 ml tople vode
Upute
- Napravite kvas od kvasca, tople vode i šećera.
- Dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje podijelite na 3 dijela.
- Ostavite kruščiće da se dižu oko sat vremena te ih ponovo premijesite.
- Po želji im sada dodajte razne sjemenke ili začinsko bilje prema vašem ukusu.
- Nedavno sam kupila kalup za pečenje francuza, pa u njega lijepo udobno smjestim kruščiće i ostavim ih da se dižu još 10-tak minuta dok se pećnica ne ugrije na 200°C.
- Stavite ih peći dok ne dobiju lijepu boju i tvrdu hrskavu koricu.
Dobar tek i uživajet!
Ostavi komentar