Vani pada kiša a ja sam odlučila ispeći fini, mirišljavi bakin kruščić. Jednostavan je recept i svakako ga pokušajte ispeći, nećete požaliti.
Domaći kruh
Broj serviranja 16 kriški
Sastojci
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g glatkog bijelog brašna
- 100 g polubijelog brašna
- 100 g raženog brašna
- 2,8 dcl vode
- 1 žlica soli
- 1 žlica šećera
- 1 suha germa
- 1 komadić maslaca (10g)
Upute
- Prvo prelijte 2 dcl vruće vode preko 200 g kukuruznog brašna. Ostavite da se ohladi.
- Popite kavicu, a nakon tog uzmite: 200 g glatkog bijelog brašna, 100 g polubijelog brašna, 100 g raženog brašna. Sve to stavite u posudu sa kukuruznim brašnom.
- Staviti još: cca. 2.8 dcl vode, 1 veliku žlicu soli, 1 veliku žlicu šećera, 1 suhu germu, komadić maslaca (cca. 10g). Sve to skupa zamijesiti, staviti u posudu , ostaviti 45min da se diže i staviti u pećnicu.
- Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši.
Ja ga pečem u kalupu za kuglof jer mi je tako ljepši. Pogledajte sliku.
Bon appetit 🙂
Ostavi komentar