Znate da volim raditi razne kiflice, rolice, peciva raznih oblika, pa evo i danas nešto okruglo i domaće!
Pecivo tako mekano i ukusno već dugo niste probali, a najljepši dio je miris toplog peciva i maslaca koji se širio mojom kuhinjom!
Pahuljasta, mekana i sočna peciva u kombinaciji s domaćim ajvarom, malo Gligora sira i finog slanog pršuta…
Domaće okruglo pecivo
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 peciva
Sastojci
- 500 g glatkog brašna
- svježi kvasac + žlica šećera
- 250 ml mlijeka
- žličica soli
- jaje
- 50 g maslaca
Upute
- Ugrijte mlijeko i napravite kvas od kvasca i šećera te ga ostavite desetak minuta da nabubri.
- Dodajte kvasac brašnu kao i jaje i otopljeni maslac te zamijesite mekano glatko tijesto.
- Ostavite ga pola sata da se digne te podijelite na 12 -15 komada.
- Od svakog komada tijesta oblikujte kuglicu i složite s razmakom u lim za pečenje jer se još malo dignu tijekom pečenja. Ostavite ih još 15 minuta da se dižu dok vi ugrijete pećnicu na 180°C.
- Pekla sam ih oko 20 minuta dok nisu dobili lijepu boju. Izvadite ih i još tople premažite otopljenim maslacem
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar