Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez više nije od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban!
Buhtle
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Sastojci
- kg glatkog brašna
- kocka svježeg kvasca
- 500 ml mlijeka
- 50 ml ulja
- 2 žlice šećera
- ½ žličice soli
- 2 jaja
Upute
- Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne.
- Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto.
- Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Džem ili čokoladu stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu.
- Lim za pečenje premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge.
- Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180°C oko 30 minuta tj. dok ne porumene!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar