Buhtle

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Buhtle

Kolač koji zaista priziva sjećanje na djetinjstvo, šporete na drva i domaći pekmez od šljiva! Bude nostalgiju u meni i lijepe uspomene na prošlost, tradiciju i običaje! Naravno, pekmez više nije od šljiva ni šporet na drva, ali miris im je ostao isti, neodoljiv i poseban!

Buhtle

Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes

Sastojci

  • kg glatkog brašna
  • kocka svježeg kvasca
  • 500 ml mlijeka
  • 50 ml ulja
  • 2 žlice šećera
  • ½ žličice soli
  • 2 jaja

Upute

  • Kvasac i šećer razmutite u toplom mlijeku te ostavite da se digne.
  • Brašnu dodajte ostale sastojke i kvas te zamijesite tijesto. 
  •  Ostavite da se diže 30 minuta te razvaljajte na prst debljine i razrežite na kocke. Džem ili čokoladu stavite u sredinu svake i skupite tijesto u svežanj, napravite buhtlu. 
  • Lim za pečenje  premažite rastopljenim maslacem i slažite buhtle jednu do druge.
  • Prije pečenja ih premažite ostatkom maslaca, ostavite 30 minuta da se dignu i pecite na 180°C oko 30 minuta tj. dok ne porumene!

Dobar tek i uživajte!

Buhtle

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom