Ukusan i osvježavajući desert za čiju izradu vam je potrebno zaista malo vremena!
Voćne vanilija šnite
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Uski kalup za torte
Sastojci
Krema
- 400 ml hladnog mlijeka
- 400 ml slatkog vrhnja
- 2 vrećice galetta kreme od vanilije
- 2 vrećice bourbon vanilije
Voćna krema
- 300 g šumskog voća
- 130 g šećera
- 2 kom vanilin šećera
- 25 g gustina
- 3 žlice hladne vode
Još potrebno
- 2 lista lisnatog tijesta
Upute
Voćna krema
- Voće i šećer kuhati na laganoj vatri 10-tak minuta dok se ne raskuha, po potrebi sve usitnite štapnim mikserom.
- Gustin otopite u hladnoj vodi i ukuhajte u kremu te kuhajte dok se voćna krema ne zgusne.
- Ostavite je da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Krema od vanilije
- Pomiješajte hladno mlijeko i hladno slatko vrhnje te dodajte galetta pudinge.
- Miksajte kremu prvo najmanjom brzinom, dodajte vanilin šećer te na najjače nekih 3 minute dok se krema ne stisne.
- Lisnato tijesto ispecite na 200°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju, te ostavite da se ohladi.
- Kalup obložite prozirnom folijom i na dno stavite komad lisnatog tijesta kojeg prekrijte s nekoliko žlica kreme od vanilije.
- Sada nanesite voćni sloj pa na njega opet krema od vanilije preko koje ide još jedan sloj voćne kreme, a kolač završite sa trećim slojem kreme od vanilije i korom lisnatog tijesta.
- Sve skupa omotajte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi i stisne u hladnjaku.
- Prije serviranja preokrenite na ukrasni pladanj i ukrasite po želji voćem ili šećerom u prahu.
Original recipe by: My Mili Cake
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar