Victoria sponge cake

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Victoria cake

Fantastičan i ukusan, a istodobno i jednostavan desert koji će vas osvojiti na prvu!

Victoria sponge cake

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 20 cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 225 g šećera
  • 225 g brašna
  • 225 g omekšalog maslaca
  • vrećica praška za pecivo
  • žlica arome vanilije
  • prstohvat soli

Nadjev

  • 5 žlica džema od jagoda
  • 200 ml slatkog vrhnja

Upute

Biskvit

  • Mikserom dobro izradite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
  • Zatim dodajte maslac i aromu vanilije te na samom kraju brašno i prašak za pecivo.
  • Pećnicu ugrijte na 180°C i 2 kalupa za torte veličine 20 cm obložite papirom za pečenje.
  • Biskvit ravnomjerno rasporedite u kalupe i pecite 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
  • Odmah ih izvadite iz kalupa i ohladite dok vi ne napravite džem od jagoda ili možete upotrijebiti već gotovi.
  • Ja sam radila domaći džem od 200 g jagoda i 5 žlica šećera koje sam dobro prokuhala i izradila štapnim mikserom (po želji).
  • Od slatkog vrhnja izradite mikserom fini kremasti šlag.
  • Tortu složite tako da preokrenete biskvit i premažete ga džemom te šlagom kojeg isto tako možete i istisnuti pomoću vrećice da vam izgleda dekorativno.
  • Tortu prekrijte drugim biskvitom i obilno posipajte šećerom u prahu.
  • Ovaj kolač će vam fantastično prijati kao fini jutarnji zalogaj ili lagano osvježanje uz popodnevnu kavu!

Original recipe by: Mary Berry

Dobar tek i uživajte!

Victoria cake

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA