Fantastičan i ukusan, a istodobno i jednostavan desert koji će vas osvojiti na prvu!
Victoria sponge cake
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 20 cm
Sastojci
Biskvit
- 4 jaja
- 225 g šećera
- 225 g brašna
- 225 g omekšalog maslaca
- vrećica praška za pecivo
- žlica arome vanilije
- prstohvat soli
Nadjev
- 5 žlica džema od jagoda
- 200 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Mikserom dobro izradite cijela jaja i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
- Zatim dodajte maslac i aromu vanilije te na samom kraju brašno i prašak za pecivo.
- Pećnicu ugrijte na 180°C i 2 kalupa za torte veličine 20 cm obložite papirom za pečenje.
- Biskvit ravnomjerno rasporedite u kalupe i pecite 25 minuta dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Odmah ih izvadite iz kalupa i ohladite dok vi ne napravite džem od jagoda ili možete upotrijebiti već gotovi.
- Ja sam radila domaći džem od 200 g jagoda i 5 žlica šećera koje sam dobro prokuhala i izradila štapnim mikserom (po želji).
- Od slatkog vrhnja izradite mikserom fini kremasti šlag.
- Tortu složite tako da preokrenete biskvit i premažete ga džemom te šlagom kojeg isto tako možete i istisnuti pomoću vrećice da vam izgleda dekorativno.
- Tortu prekrijte drugim biskvitom i obilno posipajte šećerom u prahu.
- Ovaj kolač će vam fantastično prijati kao fini jutarnji zalogaj ili lagano osvježanje uz popodnevnu kavu!
Original recipe by: Mary Berry
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar