Ne znam postoji li osoba koja ne voli ove jednostavne, ali izuzetno ukusne i prhke kiflice koje se naprosto tope u ustima!
Vanil kiflice
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 12 minutes
50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 17 minutes
Equipment
- Silikonski kalup za kiflice
Sastojci
Tijesto
- 350 g glatkog brašna
- 210 g maslaca
- prstohvat soli
- 170 g mljevenih oraha ili lješnjaka
- 2 vrećice vanilin šećera
- 2 bjelanjka
- šećer u prahu i vanilin šećer- za posipanje
Upute
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje zatim zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
- Hlađenje je potrebno da se lakše radi s tijestom, ali ako imate kalup kao ja možete odmah raditi kiflice (bez hlađenja).
- Pećnicu ugrijte na 180°C.
- Od komadića tijesta prvo rukama oblikujte kuglice zatim valjak koji lagano savijte i slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Pecite ih oko 10-12 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Ostavite ih cca. 5 minuta na limu da se malo ohlade i postanu čvršće te svaku uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
- Nemojte pogriješiti kao ja i slagati ih u plastičnu posudu s poklopcem jer ponekad u njoj omekšaju. Svakako ih čuvajte u limenoj kutiji koju svi imamo od božićnih kolača jer će u njoj kiflice još dugo vremena ostati hrskave i prhke.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar