Vanil kiflice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ne znam postoji li osoba koja ne voli ove jednostavne, ali izuzetno ukusne i prhke kiflice koje se naprosto tope u ustima!

Vanil kiflice

Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 12 minutes
50 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 17 minutes

Equipment

  • Silikonski kalup za kiflice

Sastojci

Tijesto

  • 350 g glatkog brašna
  • 210 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 170 g mljevenih oraha ili lješnjaka
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 2 bjelanjka
  • šećer u prahu i vanilin šećer- za posipanje

Upute

  • Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje zatim zamotajte u prozirnu foliju i ostavite 30 minuta u hladnjaku.
  • Hlađenje je potrebno da se lakše radi s tijestom, ali ako imate kalup kao ja možete odmah raditi kiflice (bez hlađenja).
  • Pećnicu ugrijte na 180°C.
  • Od komadića tijesta prvo rukama oblikujte kuglice zatim valjak koji lagano savijte i slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  • Pecite ih oko 10-12 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Ostavite ih cca. 5 minuta na limu da se malo ohlade i postanu čvršće te svaku uvaljajte u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
  • Nemojte pogriješiti kao ja i slagati ih u plastičnu posudu s poklopcem jer ponekad u njoj omekšaju. Svakako ih čuvajte u limenoj kutiji koju svi imamo od božićnih kolača jer će u njoj kiflice još dugo vremena ostati hrskave i prhke.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Vanil kiflice
Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA