TIRAMISU TORTICE S MALINAMA

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Ove moje tiramisu tortice ukusan su spoj klasičnih tiramisu okusa s bogatom kremom od sira i kave. Sloj kreme od malina daje im osvježavajuću voćnu notu i svakako preporučam da ih i vi isprobate!

Tiramisu tortice s malinama

Priprema 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 14 kom

Equipment

  • Kalupi za tortice promjera 8 cm

Sastojci

Biskvitna podloga

  • 5 jaja
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 360 g oštrog brašna
  • vrećica praška za pecivo

Krema od malina

  • 300 g smrznutih malina
  • 7 žlica šećera
  • 2 žlice gustina
  • 150 ml hladne vode

Krema

  • 10 g želatine u prahu
  • 70 ml hladne vode
  • 500 g mascarpone sira
  • 150 g šećera u prahu
  • žličica instant kave + 100 ml vruće vode
  • žlica arome vanilije
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 300 ml hladne crne kave+žlica ruma

Upute

Krema od malina

  • Stavite kuhati maline sa šećerom dok ne zakuhaju, a posebno u čaši razmutite gustin u hladnoj vodi. Kada se maline raskuhaju dodajte gustin i miješajte dok se krema ne zgusne te je ostavite da se ohladi.

Biskvitna podloga

  • Pećnicu ugrijte na 180°C, a lim za pečenje cca. 30x40 cm obložite papirom za pečenje.
  • Bjelanjke umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  • Zatim u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu smjesu.
  • Brašno pomiješano s praškom za pecivo zatim dodajte naizmjence s mlijekom žumanjcima. Kada dobijete glatku smjesu lagano pomoću špatule umiješajte bjelanjke i dobivenu smjesu izlijte u lim za pečenje.
  • Biskvit pecite cca. 12 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice te ga ostavite da se ohladi. Zatim ga izrežite kalupom promjera 8 cm i svaki nožem prepolovite na dva tanja dijela.

Krema

  • Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
  • Skuhajte kavu u 300 ml vode i dodajte joj žlicu ruma te ju ostavite da se ohladi.
  • Mikserom izradite mascarpone sa šećerom te dodajte žlicu arome vanilije.
  • Instant kavu prelijte sa 100 ml vruće vode i dodajte kremi od sira.
  • Slatko vrhnje mikserom izradite u šlag i također dodajte kremi od sira i kave.
  • Sada na vatri lagano ugrijte želatinu i dodajte kremi te lagano izradite mikserom, a zatim njome napunite dresir vrećicu pomoću koje ćete lakše slagati tortice.

Slaganje tortica

  • Na dno kalupa stavite polovicu kruga od biskvita i prelijte žlicom hladne kave.
  • Sada na biskvit istisnite dio kreme na koju stavite po žlicu kreme od malina.
  • Opet ide biskvit, žlica kave i tortice završite mascarpone kremom koju možete zagladiti ili ukrasiti po želji.
  • Kada se dobro ohlade tortice izvadite iz kalupa i možete ih posipati kakaom te ukrasiti svježim malinama.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

TIRAMISU TORTICE S MALINAMA
Sočni čokoladni kolač
Torta bijeli Egipat