Ove moje tiramisu tortice ukusan su spoj klasičnih tiramisu okusa s bogatom kremom od sira i kave. Sloj kreme od malina daje im osvježavajuću voćnu notu i svakako preporučam da ih i vi isprobate!
Tiramisu tortice s malinama
Priprema 1 hour 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 14 kom
Equipment
- Kalupi za tortice promjera 8 cm
Sastojci
Biskvitna podloga
- 5 jaja
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 300 ml mlijeka
- 360 g oštrog brašna
- vrećica praška za pecivo
Krema od malina
- 300 g smrznutih malina
- 7 žlica šećera
- 2 žlice gustina
- 150 ml hladne vode
Krema
- 10 g želatine u prahu
- 70 ml hladne vode
- 500 g mascarpone sira
- 150 g šećera u prahu
- žličica instant kave + 100 ml vruće vode
- žlica arome vanilije
- 450 ml slatkog vrhnja
- 300 ml hladne crne kave+žlica ruma
Upute
Krema od malina
- Stavite kuhati maline sa šećerom dok ne zakuhaju, a posebno u čaši razmutite gustin u hladnoj vodi. Kada se maline raskuhaju dodajte gustin i miješajte dok se krema ne zgusne te je ostavite da se ohladi.
Biskvitna podloga
- Pećnicu ugrijte na 180°C, a lim za pečenje cca. 30x40 cm obložite papirom za pečenje.
- Bjelanjke umutite s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Zatim u drugoj posudi mikserom izradite žumanjke sa šećerom dok ne dobijete svijetlu smjesu.
- Brašno pomiješano s praškom za pecivo zatim dodajte naizmjence s mlijekom žumanjcima. Kada dobijete glatku smjesu lagano pomoću špatule umiješajte bjelanjke i dobivenu smjesu izlijte u lim za pečenje.
- Biskvit pecite cca. 12 minuta. ovisno o jačini vaše pećnice te ga ostavite da se ohladi. Zatim ga izrežite kalupom promjera 8 cm i svaki nožem prepolovite na dva tanja dijela.
Krema
- Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite da nabubri.
- Skuhajte kavu u 300 ml vode i dodajte joj žlicu ruma te ju ostavite da se ohladi.
- Mikserom izradite mascarpone sa šećerom te dodajte žlicu arome vanilije.
- Instant kavu prelijte sa 100 ml vruće vode i dodajte kremi od sira.
- Slatko vrhnje mikserom izradite u šlag i također dodajte kremi od sira i kave.
- Sada na vatri lagano ugrijte želatinu i dodajte kremi te lagano izradite mikserom, a zatim njome napunite dresir vrećicu pomoću koje ćete lakše slagati tortice.
Slaganje tortica
- Na dno kalupa stavite polovicu kruga od biskvita i prelijte žlicom hladne kave.
- Sada na biskvit istisnite dio kreme na koju stavite po žlicu kreme od malina.
- Opet ide biskvit, žlica kave i tortice završite mascarpone kremom koju možete zagladiti ili ukrasiti po želji.
- Kada se dobro ohlade tortice izvadite iz kalupa i možete ih posipati kakaom te ukrasiti svježim malinama.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar