Hrskav, ukusan i sočan desert koji možete raditi s raznovrsnim voćem ovisno o vlastitom ukusu i sezoni!
Tart sa svježim voćem
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za tart
Sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- jaje
- 100 g šećera u prahu
- 3 žlice hladne vode
- 150 g maslaca
Krema
- 500 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 80 g gustina
- 1 cijelo jaje
- 4 žumanjka
- 4 žlice maslaca
- 2 vrećice vanilin šećera
- 200 ml slatkog vrhnja
Svježe voće
- 300 g svježeg voća po izboru
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata.
- Tijesto tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart, izbodite ga vilicom i pecite nekih 25 minuta na 180°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Krema
- 400 ml mlijeka stavite kuhati sa šećerom, a u ostatku mlijeka razmutite gustin i dodajte ga razmućenim žumanjcima.
- Kada mlijeko zavri prvo ga ulijte u smjesu žumanjaka, kratko promiješajte i vratite na vatru te kuhajte kremu dok se ne zgusne.
- Na samom kraju dodajte vanilin šećer i maslac te sve dobro promiješajte.
- Kada se krema malo ohladi dodajte joj lagano rukom šlag od slatkog vrhnja.
- Oglađeno tijesto premažite kremom preko koje možete poslagati svježe voće po vlastitom izboru.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar