Mekana, sočna i ukusna slastica prigodna upravo za sve prilike, od raskošnog doručka do svečane večere!
Tart s mascarponeom i džemom
Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Okrugli kalup za tart
Sastojci
Tijesto
- 300 g brašna
- jaje
- 100 ml ulja
- 150 g šećera
- ½ limuna - sok
- ½ vrećice praška za pecivo
Nadjev
- 500 g mascarponea
- 2 jaja
- 100 g šećera
- 5 žlica džema -po izboru
Upute
Tijesto
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer te pjenastoj smjesi dodajte ulje i sok od limuna.
- Zatim dodajte brašno i dobiveno glatko tijesto odmah možete razvaljati i njime obložiti vaš kalup za tart.
Nadjev
- Mikserom izradite jaja i šećer te smjesi dodajte sir i dalje miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Nadjev prelijte preko razvaljane podloge od tijesta i po njemu rasporedite nekoliko žlica džema.
- Tart pecite na 180°C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Prije serviranja posipajte ga šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar