Tart s mascarponeom i džemom

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Tart s mascarponeom

Mekana, sočna i ukusna slastica prigodna upravo za sve prilike, od raskošnog doručka do svečane večere!

Tart s mascarponeom i džemom

Priprema 20 minutes
Kuhanje / pečenje 45 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 12 kriški

Equipment

  • Okrugli kalup za tart

Sastojci

Tijesto

  • 300 g brašna
  • jaje
  • 100 ml ulja
  • 150 g šećera
  • ½ limuna - sok
  • ½ vrećice praška za pecivo

Nadjev

  • 500 g mascarponea
  • 2 jaja
  • 100 g šećera
  • 5 žlica džema -po izboru

Upute

Tijesto

  • Mikserom dobro izradite jaja i šećer te pjenastoj smjesi dodajte ulje i sok od limuna.
  • Zatim dodajte brašno i dobiveno glatko tijesto odmah možete razvaljati i njime obložiti vaš kalup za tart.

Nadjev

  • Mikserom izradite jaja i šećer te smjesi dodajte sir i dalje miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
  • Nadjev prelijte preko razvaljane podloge od tijesta i po njemu rasporedite nekoliko žlica džema.
  • Tart pecite na 180°C oko 45 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  • Prije serviranja posipajte ga šećerom u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Tart s mascarponeom

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Torta bijeli Egipat
Tart sa sirom i višnjama
Schwarzwald tortice