Ukusna i hrskava slastica prepuna aroma oduševit će vas kako svojim okusom tako i izgledom!
Tart od sira i malina
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za tart promjera 24 cm
Sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 75 g kakaa
- 150 g maslaca
- jaje
- vrećica praška za pecivo
- vrećica vanilin šećera
- 150 g šećera
- žlica vrhnja -po potrebi
Krema od sira
- 200 g ABC sira
- 100 g šećera
- aroma vanilije
- jaje
- žlica brašna
Krema od malina
- 450 g smrznutih malina
- 5 žlica šećera
- žlica gustina
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite u frižideru cca. 30 minuta da se stisne.
- Podijelite ga na pola i jedan dio tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart.
- Sve sastojke za kremu od sira izradite dobro mikserom i prelijte je preko tijesta.
- Maline i šećer prokuhajte te na kraju umiješajte gustin razmućen u malo hladne vode. Sve skupa dobro prokuhajte i malo ohladite. Kremu od malina prelijte preko sira i možete pristupiti izradi ukrasa za tart ako to želite.
- Ako ste u žurbi samo tanko razvaljajte drugi dio tijesta i njime prekrijte kremu na tartu. Izbodite ga vilicom i stavite peći na 190°C oko 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Prije serviranja ga dobro ohladite i posipajte šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar