Tart od sira i malina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Tart od sira i malina

Ukusna i hrskava slastica prepuna aroma oduševit će vas kako svojim okusom tako i izgledom!

Tart od sira i malina

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za tart promjera 24 cm

Sastojci

Tijesto

  • 300 g glatkog brašna
  • 75 g kakaa
  • 150 g maslaca
  • jaje
  • vrećica praška za pecivo
  • vrećica vanilin šećera
  • 150 g šećera
  • žlica vrhnja -po potrebi

Krema od sira

  • 200 g ABC sira
  • 100 g šećera
  • aroma vanilije
  • jaje
  • žlica brašna

Krema od malina

  • 450 g smrznutih malina
  • 5 žlica šećera
  • žlica gustina

Upute

Tijesto

  • Od navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto koje ostavite u frižideru cca. 30 minuta da se stisne.
  • Podijelite ga na pola i jedan dio tanko razvaljajte i njime obložite kalup za tart.
  • Sve sastojke za kremu od sira izradite dobro mikserom i prelijte je preko tijesta.
  • Maline i šećer prokuhajte te na kraju umiješajte gustin razmućen u malo hladne vode. Sve skupa dobro prokuhajte i malo ohladite. Kremu od malina prelijte preko sira i možete pristupiti izradi ukrasa za tart ako to želite.
  • Ako ste u žurbi samo tanko razvaljajte drugi dio tijesta i njime prekrijte kremu na tartu. Izbodite ga vilicom i stavite peći na 190°C oko 35 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
  • Prije serviranja ga dobro ohladite i posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek i uživajte!

Tart od sira i malina

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom