Potpuno čokoladno i vrlo ukusno s aromom agruma – može li bolje?
Tart od čokolade i klementina
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 55 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za tart promjera 22 cm
Sastojci
Podloga od tijesta
- 200 g glatkog brašna
- 2 žlice kakaa
- 6 žlica šećera u prahu
- 2 žumanjka
- 150 g maslaca
- prstohvat soli
- kora od klementina -naribana
Nadjev
- 300 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice meda
- 200 g čokolade
- 2 klementine -naribana korica
- 100 g maslaca
Za ukrašavanje
- 2 klementine -narezane
- 4 žlice šećera
Upute
Podloga od tijesta
- U blenderu pomiješajte sve navedene sastojke za tijesto, tanko ga razvaljajte i njime obložite kalup za tart te odložite u hladnjak na 30 minuta da se dobro rashladi.
- Ohlađeno tijesto pecite "na slijepo" tj. prekrivenog suhim grahom na pek papiru kao uteg da se tijesto ne diže nekih 15 minuta na 200°C.
- Zatim maknite papir i grah te dopecite tijesto i ostavite ga da se ohladi dok vi napravite nadjev.
Nadjev
- Ugrijte slatko vrhnje i med te ga prelijte preko natrgane čokolade, naribane kore klementine i maslaca. Smjesu miješajte dok se ne otopi i postane potpuno glatka.
- Čokoladnom smjesom prelijte koru i ostavite tart u hladnjaku da se dobro stisne.
- Ukrasite ga naribanom koricom ili narezanim karameliziranim kriškama klementina.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Tastemade
Ostavi komentar