Danas bih vas samo željela podsjetiti na ovaj klasik koji vrlo rado viđamo na našim blagdanskim trpezama.
Naime, radi se o šubaricama koje su tako ukusne, sočne i jedinstvene, a morate se složiti sa mnom, vole ih gotovo svi, od onih najmanjih do najstarijih!
Šubarice
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 25 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes
Sastojci
Biskvit
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 300 ml ulja
- 150 ml mlijeka
- 400 g oštrog brašna
- prašak za pecivo
- žlica kakaa
Krema
- litra mlijeka
- 16 žlica šećera
- vanilin šećer
- 10 žlica oštrog brašna
- 125 g maslaca
Glazura
- 150 g čokolade
- 3 žlice mlijeka
- žlica šećera
- 20 g maslaca
Upute
Biskvit
- Posebno miksati bjelanjke, posebno ostale sastojke i na kraju ručno pomiješati sve zajedno.
- Biskvit peći u velikom limu od pećnice cca. 25 min na 180°C.
Krema
- Staviti kuhati mlijeko, šećer i vaniliju.
- Ostale sastojke izmiksati s malo mlijeka i skuhati kremu.
- U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac.
Postupak
- Kada se biskvit ohladi okruglim kalupom vaditi krugove, a zatim svaki prerežite na pola.
- Nadjenite kremom, spojite krugove i premažite bočne strane.
- Odmah uvaljajte bočne strane u kokos (250 g kokos brašna).
- Sve sastojke glazure rastopite na laganoj vatri i malom žlicom prelijte vrh svake šubarice.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar