Ukusni i hrskavi kolačići koji naprosto osvajaju!
Straccistella ekleri
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 5 minutes
Broj serviranja 28 kom
Sastojci
Tijesto
- 250 ml jaja
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- 150 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 3 žličice šećera
Krema
- 500 ml slatkog vrhnja
- 5 žlica šećera u prahu
- 100 g komadića čokolade
Glazura
- 200 g čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
Upute
Tijesto
- Stavite kuhati vodu, ulje, šećer i sol te kada tekućina prokuha maknite je s vatre i umiješajte joj brašno.
- Smjesu dobro promiješajte dok ne postane glatka i kompaktna te je ostavite da se ohladi 5 minuta.
- Mikserom joj postepeno umiješajte jaja i zatim smjesu stavite u dresir vrećicu s nastavkom od 1 cm te istiskujte na papir za pečenje eklere dužine 12 cm.
- Pecite ih na 200°C oko 35 minuta i ostavite da se ohlade prije punjenja kremom.
Krema
- Mikserom izradite slatko vrhnje u šlag i umiješajte komadiće čokolade te nadjenite kremom eklere.
- Sastojke glazure otopite i kada se malo ohladi i stisne uronite u nju gornji dio eklera koje zatim ukrasite prema želji.
Recept za tijesto: Provereni recepti by Maja Babić
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar