Istinski ljubitelji čokolade će biti oduševljeni ovom slasticom. Ukusan i bogat okusima te preliven sjajnom čokoladnom glazurom ovaj jednostavni kolač će, sigurna sam osvojiti i vas!
Sočni čokoladni kolač
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 55 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 25 minutes
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup dimenzija 22.5x12.5 cm
Sastojci
Biskvit
- 180 g glatkog brašna
- 30 g kakaa
- ½ praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- ½ žličice soli
- 110 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- jaje
- aroma vanilije
- 240 ml jogurta
- žličica instant kave
- 60 ml vruće vode
- 100 g čokoladnih kapljica ili komadića čokolade
Čokoladni preljev
- 110 g čokolade
- prstohvat soli
- 90 ml slatkog vrhnja
Upute
Biskvit
- Prije same izrade biskvita nauljite vaš kalup, a pećnicu ugrijte na 180°C.
- U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
- Maslac i šećer dobro izradite u drugoj posudi s mikserom te dobivenoj smjesi dodajte vaniliju i jaje.
- Sada naizmjence dodajte jogurt i suhe sastojke te miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
- Kavu prelijte s vrućom vodom i dodajte na samom kraju u smjesu kao i komadiće čokolade.
- Biskvit izlijte u kalup i pecite na 180°C nekih 55 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice).
- Izvadite ga te ohladite i prelijte čokoladnim preljevom kojeg ste napravili tako da ugrijanim vrhnjem prelijete komadiće čokolade i miješate dok se sve lijepo ne poveže.
- Kao što vidite iz mojeg presjeka kolača mi ga nismo uspjeli ohladiti već smo ga rezali još toplog. Miris i okusi ovog toplog kolača su fantastični!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar