Schwarzwald tortice

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Možda samo malo drugačija varijanta, ali okusima vjerno prati svoju veliku prethodnicu Schwarzwaldicu, svima nama poznatu tradicionalnu slasticu. Okusi i arome višanja fino spojenih sa čokoladom svaki put iznova nas iznenade i razvesele!

Schwarzwald tortice

Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 24 kom

Equipment

  • Kalupi promjera 5 cm

Sastojci

Biskvit

  • 4 jaja
  • 70 g šećera
  • 110 g čokolade
  • 25 g kakaa
  • 25 g gustina

Krema

  • 250 g čokolade
  • 170 ml slatkog vrhnja
  • 30 g maslaca

Preljev od višanja

  • ½ staklenke kompota od višanja (300 ml tekućine)
  • 3 žlice šećera
  • žlica gustina

Upute

Biskvit

  • Bjelanjke umutite s malo soli i pola količine šećera.
  • Ostatak šećera izradite mikserom sa žumanjcima dok smjesa ne posvijetli.
  • Čokoladu otopite i malo ohladite te dodajte smjesi žumanjaka, a zatim kakao i gustin.
  • Bjelanjke na samom kraju lagano umiješajte u smjesu i njome napunite vaše kalupiće za tortice. Ako ih nemate ispecite biskvit u limu za pečenje te čašom izrežite krugove za podlogu tortica.
  • Biskvit pecite na 190°C nekih 10 minuta, ovisno o jačini vaše pećnice. Izvadite ga i ohladite prije izrade tortica.

Krema

  • Ugrijte slatko vrhnje i njime prelijte usitnjenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi i smjesa postane sjajna, Na kraju umiješajte maslac i sve skupa dobro promiješajte. Kremu ostavite na sobnoj temperaturi nekoliko sati da se stisne i zatim dobro izradite mikserom dok ne postane pjenasta.

Preljev od višanja

  • Procijedite 300 ml tekućine iz kompota, a višnje ostavite sa strane.
  • 200 ml stavite da se kuha sa šećerom, a u 100 ml otopite žlicu gustina.
  • Kada kompot zakuha dodajte gustin i miješajte dok se ne zgusne. Višnje dodajte na samom kraju i ostavite da se preljev dobro ohladi.

Postupak slaganja

  • Na biskvit vrećicom za ukrašavanje nanesite krug kreme, a u sredinu tortice stavite po žličicu preljeva od višanja.
  • Tortice dobro rashladite i servirajte!

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Schwarzwald tortice
Raskošna čokoladna torta
Lagana baklava