Prekrasan, sočan i ukusan desert koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i kombinacijom okusa!
Rolada s jagodama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 15 minutes
Ukupno vrijeme 45 minutes
Broj serviranja 16 kom
Equipment
- Lim za pečenje veličine 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
- 120 g glatkog brašna
- žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 4 jaja
- 150 g šećera
- 2 žlice jogurta
- žlica arome vanilije
Krema
- 120 g maslaca -sobne temperature
- 120 g šećera u prahu
- 175 g krem sira
- 150 g nasjeckanih svježih jagoda
- 80 ml pirea od jagoda
Za ukrašavanje
- 200 ml slatkog vrhnja
- svježe jagode
Upute
Biskvit
- Lim za pečenje obložite papirom, a pećnicu ugrijte na 190°C.
- Pomiješajte brašno, prašak i sol u jednoj zdjeli.
- Posebno izradite mikserom bjelanjke s pola količine šećera.
- U drugoj posudi izmiksajte ostatak šećera sa žumanjcima te dobivenoj smjesi dodajte jogurt i vaniliju.
- Rukom lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka te na samom kraju dodajte brašno i ostale suhe sastojke.
- Smjesu ravnomjerno rasporedite u lim za pečenje te pecite biskvit oko 15 minuta dok ne dobije lijepu boju i ne počne se odvajati od rubova.
- Kada je pečen prvo ga odvojite od papira te ga ponovo zarolajte u isti taj papir i ostavite da se ohladi dok vi pripremate kremu.
Krema
- Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte krem sir.
- Dio jagoda izblendajte, a dio nasjeckajte na sitne kockice.
- U kremu možete umiješati pire od jagoda ako želite, ali dovoljno je i preko kremom namazanog biskvita rasporediti narezane svježe jagode.
- Roladu čvrsto zamotajte i ostavite da se malo ohladi i stisne.
- Ukrasite je tučenim slatkim vrhnjem i svježim jagodama.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar