Ukusan i sočan desert od kraljice jeseni – bundeve koji će vas osvojiti upravo svojim aromama i učiniti ove jesenske kišne dane puno toplijim!
Rolada od bundeve
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Broj serviranja 12 kom
Equipment
- Lim za pečenje veličine 38x27 cm
Sastojci
Biskvit
- 100 g brašna
- ½ praška za pecivo
- ½ žličice sode bikarbone
- žlica cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- ½ žličice soli
- 3 jaja
- 200 g šećera
- 150 g pirea od bundeve - koristila sam hokkaido bundevu
- žlica arome vanilije
Nadjev
- 350 g krem sira
- 30 g omekšalog maslaca
- 180 g šećera u prahu
- žlica arome vanilije
- prstohvat soli
Upute
Biskvit
- U jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke.
- Mikserom dobro izradite jaja i šećer, dobivenoj smjesi dodajte pire od bundeve i na samom kraju lagano umiješajte smjesu suhih sastojaka.
- Smjesu ulijte u podmazan i papirom obložen lim te je pecite na 190°C oko 30 minuta.
- Malo je ohladite, odvojite od papira, pa ponovo zarolajte u isti taj papir te ostavite da se ohladi dok vi ne pripremite nadjev.
Nadjev
- Mikserom dobro izradite sve sastojke nadjeva i premažite ga preko ohlađenog biskvita.
- Zarolajte roladu i posipajte je šećerom u prahu, a možete je ukrasiti i s karamelom.
- Roladu ostavite da se dobro ohladi prije serviranja.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar