Raskošna čokoladna torta

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit

Danas dijelim s vama recept za ovu zaista dekadentnu čokoladnu tortu koju će obožavati svi istinski ljubitelji čokolade. Frizerski salon je nepresušan izvor raznih informacija, pa je tako i recept za ovu tortu došao do mene, a onda i do vas!

Raskošna čokoladna torta

Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški

Equipment

  • Kalup za torte promjera 26 cm

Sastojci

Biskvit x 3

  • 3 cijela jaja
  • 50 g šećera
  • 130 g čokolade
  • 130 g maslaca
  • 47 g oštrog brašna
  • žličica praška za pecivo

Preljev

  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice nutelle

Krema

  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 100 g mliječne čokolade
  • 100 g bijele čokolade

Upute

Biskvit - 3.kom

  • Svaki biskvit je potrebno raditi posebno.
  • Ukupnu količinu čokolade i maslaca za sva tri biskvita (390 g čokolade+390 g maslaca) otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi te podijelite na 3 dijela.
  • Bjelanjke izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
  • Žumanjke i šećer miksajte dok ne posvijetle te smjesi dodajte 1/3 otopljene čokolade i maslaca.
  • Promiješajte i dodajte brašno s praškom za pecivo te na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
  • Smjesu za biskvit izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite nekih 20 minuta na 180°C (ovisno o jačini vaše pećnice).
  • Na ovaj način napravite 3 biskvita i ostavite da se ohlade.

Preljev

  • Mlijeku dodajte Nutellu i miješajte na laganoj vatri dok se ne otopi te smjesu isto podijelite na tri dijela.

Krema

  • Pomiješajte slatko vrhnje sa čokoladama i miješajte na srednjoj vatri dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatku smjesu.

Postupak slaganja torte

  • Kalup za torte s vanjske strane obložite aluminijskom folijom da kasnije prilikom slaganja torte ne bi došlo do curenja kreme.
  • Na dno kalupa stavite biskvit koji prelijte s 1/3 preljeva, pa preko svega prelijte 1/3 kreme. Sada stavite tortu u zamrzivač nekih 20 minuta da se krema malo stisne te ponovite cijeli postupak (biskvit, preljev, krema...) i ponovo stavite u zamrzivač.
  • Kada završite treći sloj tortu ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne i ukrasite je prema želji.
  • Ja sam napravila glazuru od 120 g čokolade i 150 ml slatkog vrhnja koje sam otopila i prelila preko ohlađene torte.

Dobar tek i uživajte!

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Raskošna čokoladna torta
Lagana baklava
Semifreddo s preljevom od jagoda