Danas dijelim s vama recept za ovu zaista dekadentnu čokoladnu tortu koju će obožavati svi istinski ljubitelji čokolade. Frizerski salon je nepresušan izvor raznih informacija, pa je tako i recept za ovu tortu došao do mene, a onda i do vas!
Raskošna čokoladna torta
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za torte promjera 26 cm
Sastojci
Biskvit x 3
- 3 cijela jaja
- 50 g šećera
- 130 g čokolade
- 130 g maslaca
- 47 g oštrog brašna
- žličica praška za pecivo
Preljev
- 300 ml mlijeka
- 3 žlice nutelle
Krema
- 500 ml slatkog vrhnja
- 200 g čokolade za kuhanje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g bijele čokolade
Upute
Biskvit - 3.kom
- Svaki biskvit je potrebno raditi posebno.
- Ukupnu količinu čokolade i maslaca za sva tri biskvita (390 g čokolade+390 g maslaca) otopite na laganoj vatri i ostavite da se malo ohladi te podijelite na 3 dijela.
- Bjelanjke izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti snijeg.
- Žumanjke i šećer miksajte dok ne posvijetle te smjesi dodajte 1/3 otopljene čokolade i maslaca.
- Promiješajte i dodajte brašno s praškom za pecivo te na kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu za biskvit izlijte u kalup obložen papirom za pečenje i pecite nekih 20 minuta na 180°C (ovisno o jačini vaše pećnice).
- Na ovaj način napravite 3 biskvita i ostavite da se ohlade.
Preljev
- Mlijeku dodajte Nutellu i miješajte na laganoj vatri dok se ne otopi te smjesu isto podijelite na tri dijela.
Krema
- Pomiješajte slatko vrhnje sa čokoladama i miješajte na srednjoj vatri dok se čokolada ne otopi i ne dobijete glatku smjesu.
Postupak slaganja torte
- Kalup za torte s vanjske strane obložite aluminijskom folijom da kasnije prilikom slaganja torte ne bi došlo do curenja kreme.
- Na dno kalupa stavite biskvit koji prelijte s 1/3 preljeva, pa preko svega prelijte 1/3 kreme. Sada stavite tortu u zamrzivač nekih 20 minuta da se krema malo stisne te ponovite cijeli postupak (biskvit, preljev, krema...) i ponovo stavite u zamrzivač.
- Kada završite treći sloj tortu ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne i ukrasite je prema želji.
- Ja sam napravila glazuru od 120 g čokolade i 150 ml slatkog vrhnja koje sam otopila i prelila preko ohlađene torte.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar