Prhka orahnjača, klasik koji već godinama osvaja srca svih koji su je probali!
Naravno, možete ih raditi i s makom, sirom ili višnjama… ovisi o vašem ukusu, kako god, zasučite rukave i krenite s izradom prhkih rolica koje će vašem domu podariti slatke mirise djetinjstva!
Prhka orahnjača
Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 35 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Sastojci
Tijesto
- 330 g brašna pola glatko- pola oštro
- 2 žumanjka
- 120 ml vrhnja
- 130 g maslaca
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 50 g šećera
- naribana kora limuna
Nadjev
- 330 g mljevenih oraha ili lješnjaka
- 2 vanilin šećera
- 50 g šećera
- žlica meda
- žlica arome vanilije ili ruma
- 130 ml mlijeka
- bjelanjak - izrađen u snijeg
Upute
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i ostavite ga da stoji na hladnom oko pola sata.
- Za to vrijeme pripremite nadjev tako da pomiješate orahe, med, šećer i arome te ih prelijete vrućim mlijekom.
- Kada se nadjev ohladi umiješajte mu snijeg od bjelanjka.
- Tijesto podijelite na 2 dijela i razvaljajte.
- Svaki dio premažite s pola nadjeva i zarolajte u roladu.
- Pecite ih na 200°C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
- Ohlađene rolade posipajte šećerom u prahu i narežite oštrim nožićem.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar