Jednostavan i ukusan desert za koji sigurno svatko od vas ima svoj provjereni recept, ali ako želite isprobajte i ovaj jer ispada gotovo kao bakina!
Pita od sira
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Equipment
- Lim za pečenje 20x30 cm
Sastojci
Tijesto
- 300 g glatkog brašna
- 150 g maslaca
- 120 g šećera
- vrećica praška za pecivo
- 2 žumanjka
- 2 žlice vrhnja
Nadjev od sira
- 2 vrećice vanilin šećera
- 500 g svježeg sira
- 4 bjelanjka - izraditi u snijeg
- 150 g šećera
- 2 žlice oštrog brašna
Upute
Tijesto
- Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i podijelite ga na dva dijela.
- Jedan dio razvaljajte i obložite dno kalupa u kojem pečete pitu.
- Drugi dio razvaljajte i pripremite da ga stavite preko nadjeva od sira.
Nadjev od sira
- Od bjelanjaka izradite mikserom snijeg.
- Ostale sastojke nadjeva izradite dobro mikserom i na samom kraju lagano rukom umiješajte snijeg od bjelanjaka.
- Nadjev izlijte preko kore kojom ste obložili kalup i pokrijte drugim komadom tijesta te ga izbodite lagano na nekoliko mjesta vilicom.
- Pitu pecite na 190°C cca. 40 minuta ovisno o jačini vaše pećnice.
- Servirajte je dobro ohlađenu!
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar