Hrskava, prhka, ukusna i aromatična pita od borovnica koju ćete, sigurna sam, odmah zavoljeti!
Pita od borovnica 2
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Okrugli kalup za pite ili torte
Sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- jaje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 100 g šećera
- žlica vrhnja ili hladne vode
Nadjev
- 400 g borovnica
- 70 g šećera
- 50 ml vode
- žlica gustina
Upute
Tijesto
- Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u kalup za pite (morate malo obložiti i stijenke kalupa).
- Višak tijesta odrežite i s njim ćete kasnije raditi ukrase kojima ćete pokriti pitu.
Nadjev
- Stavite kuhati borovnice i šećer, a u vodi razmutite gustin i dodajte voću kada zakuha te kuhajte dok se nadjev ne stisne (nekoliko minuta).
- Stavite nadjev preko razvaljanog tijesta i od ostataka napravite ukrase kojima želite prekriti pitu, a ovaj put su to bile pletenice i trakice koje su podarile piti zimski ugođaj.
- Pecite je na 190*C dok ne dobije lijepu zlatnu boju i servirajte još toplu posutu šećerom u prahu.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar