Pite su uvijek dobro riješenje kao izbor deserta bilo da se radi o iznenadnim gostima ili kada samo poželimo nešto slatko da nam uljepša dan. Naime, ovdje se radi o fantastičnoj aromatičnoj hrskavoj piti s predivnim ljepljivim nadjevom od borovnica i bourbon vanilije!
Pita od borovnica
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour
Broj serviranja 12 kriški
Equipment
- Kalup za pite
Sastojci
Tijesto
- 40 g mljevenih badema
- 50 g šećera
- prstohvat soli
- 330 g glatkog brašna
- 200 g maslaca
- 2 žumanjka
- 60 ml hladne vode
Nadjev
- 450 g borovnica
- 150 g smeđeg šećera
- 3 žlice gustina
- vrećica bourbon vanilije
- korica limuna - naribana
Upute
Tijesto
- Zamijesite od ovih sastojaka glatko tijesto i podijelite ga na dva dijela.
Jedan dio razvaljajte i stavite u plitki kalup za pite. - Drugi dio tijesta razvaljajte i možete ga ukrasiti tako da ga izrežete malim modlama u obliku srca, zvijezda, cvjetića...
Nadjev
- Sve sastojke nadjeva dobro pomiješajte i istresite na razvaljano tijesto.
- Poklopite drugim listom tijesta i pritisnite krajeve da nadjev ne izlazi van.
- Pitu premažite žumanjkom i posipajte smeđim šećerom te pecite na 200°C dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar