Poseban desert koji jednostavno morate voljeti!
Panna cotta s borovnicama
Priprema 30 minutes
Ukupno vrijeme 30 minutes
Broj serviranja 12 kom
Sastojci
Panna cotta
- 480 ml mlijeka
- 480 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera
- aroma vanilije
- 1½ vrećica želatine
Preljev od borovnica
- 400 g smrznutih borovnica - može i svježe
- 80 g šećera
- žličica gustina
- 4 žlice vode
- 2 žlice limunovog soka
Upute
Panna cotta
- Pomiješajte mlijeko, vrhnje i šećer te kratko ugrijte da se šećer otopi, ali smjesa ne mora zakuhati.
- Kratko je prohladite dok napravite želatinu prema uputstvu na vrećici.
- Želatinu dodajte u panna cottu i pažljivo prelijte u male staklene posudice.
- Ostavite je preko noći da se dobro stisne.
Preljev od borovnica
- U loncu dobro promiješajte sve sastojke i na laganoj vatri kuhajte preljev uz povremeno miješanje dok se smjesa ne zgusne.
- Odmah ga prelijte u staklenku i stavite u frižider na hlađenje.
- Preljev prelijte preko panna cotte i servirajte hladno.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar