Ukusni prhki i aromatični keksići kojima ćete najdražima uljepšati možda već i ove blagdane!
Medenjaci sa džemom
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Sastojci
Tijesto
- 480 g glatkog brašna
- 200 g smeđeg šećera
- 250 g omekšalog maslaca
- žlica kakaa
- vrećica vanilin šećera
- 2 jaja
- ½ vrećice praška za pecivo
- žličica cimeta
- žličica začina za medenjake
- džem za premazivanje
Royal Icing
- 1 bjelanjak
- 150 g šećera u prahu
- prstohvat soli
- ½ žličice gustina
- žlica arome vanilije
Upute
Tijesto
- Od svih navedenih sastojaka zamijesite glatko tijesto i ostavite ga u hladnjaku nekih 30 minuta da se malo stisne i ohladi.
- Pećnicu ugrijte na 180°C, a 3 lima obložite papirom za pečenje.
- Tijesto tanko razvaljajte i izrežite željene oblike tako da polovini izbušite rupu u sredini.
- Kekse pecite nekih 8 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice) i ostavite da se ohlade na limu dok ne postanu sve tvrđi.
- Premažite ih omiljenim džemom i spajajte jedan puni i jedan keks s rupom.
- Ako želite možete ih dodatno ukrasiti kraljevskom glazurom.
Royal Icing
- Mikserom dobro izradite bjelanjak i prstohvat soli.
- Kada dobijete čvrsti snijeg dodajte šećer, gustin i aromu vanilije te miksajte dok ne dobijete čvrstu i sjajnu glazuru.
- Dresir vrećicu napunite glazurom i ukrasite medenjake prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Mara Hoerner
Ostavi komentar