Dolazi nam božićno vrijeme, a s njim i ti maleni mirisni kolačići – medenjaci. Miris cimeta i meda nas podsjeća na djetinjstvo i obitelj, a svakom domu će ove blagdane sigurno podariti spokoj i toplinu. Igrajte se i uživajte praveći ove tradicionalne kolačiće koji nikada ne izlaze iz mode već ih volimo i cijenimo svakim danom sve više i više!
Medenjaci
Priprema 1 hour
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Sastojci
- 700 g glatkog brašna
- 4 jaja
- 3 žlice meda
- žličica sode bikarbone
- prašak za pecivo
- 250 g šećera
- kockica maslaca
- žlica cimeta
Upute
- Trebate lagano ugrijati jaja, med, šećer i maslac te dodati ostalim suhim sastojcima.
- Zamijesiti tijesto i odmah možete raditi medenjake, ne morate čekati "danima". Razvaljajte ga na debljinu od pola centimetra, režite kalupom i slažite na lim za pečenje.
- Pecite ih na 200°C oko 8 minuta (ovisno o debljini). Dobro ih ohladite pa ukrasite prema želji.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar