Medena Kata

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Medena Kata

Medena pita koja će vas sigurno odvesti u prošlost, u fantastične doživljaje nekih starih vremena. Mekane mirisne kore i baršunasta lagana krema zadovoljiti će i najizbirljivija nepca. Nemojte ga raditi samo za blagdane, uživajte u njemu tijekom cijele godine.

Medena Kata

Priprema 40 minutes
Kuhanje / pečenje 30 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes

Sastojci

Kore

  • 2 jaja
  • žlica masti
  • 2 žlice meda
  • 3 žlice mlijeka
  • 150 g šećera
  • 450 g oštrog brašna
  • mala žličica sode bikarbone

Krema

  • 300 ml mlijeka
  • 3 žlice brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 200 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu

Upute

KORE

  • Jedno jaje, mast, med, šećer i mlijeko zagrijte u posudi, dodajte brašno, sodu i drugo jaje te zamijesite tijesto.
  • Razvaljajte i ispecite 4 kore, nekih 5 minuta na 200°C. Olakšajte si tako da ih odmah razvaljate na papiru za pečenje, pa samo skupa s njim prebacite u lim, izbodite koru s vilicom i pecite.
  • Ohladite ispečene kore, ali premažite ih kremom isti dan jer sam primjetila da kore pucaju ako ih ispečete dan ranije. 

Krema

  • U vruće mlijeko zakuhati brašno i vanilin šećer te ohladiti.
  • Mikserom izradite maslac i šećer u prahu te dodajte ohlađenoj kremi.
  • Postupak izrade: kora-pola kreme-kora-marmeleda od šljiva-kora-ostatak kreme-kora.
  • Pitu možete posipati šećerom u prahu ili preliti glazurom. Svakako je ostavite jedan dan da kore malo omekšaju i uživajte u ovoj medenoj piti!

Dobar tek i uživajte!

Medena Kata

Ostavi komentar

Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Semifreddo s preljevom od jagoda
Cheesecake s borovnicama 3
Pogača list s kulenom