Ukusan i sočan kolač koji ćete, sigurna sam rado spremati i sami kada se uvjerite koliko je jednostavan, a ujedno i poseban!
Mak-vanilija šnite
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 20 minutes
Ukupno vrijeme 50 minutes
Broj serviranja 16 kom
Sastojci
Biskvit
- 8 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 200 g mljevenog maka
- žlica brašna
- vrećica praška za pecivo
Krema
- 700 ml mlijeka
- 8 žumanjaka
- 120 g šećera
- 100 g brašna
- aroma vanilije
- 150 g maslaca
Upute
Biskvit
- Odvojite bjelanjke i mikserom ih izradite u snijeg pritom dodavajući šećer.
- Brašno pomiješajte s makom i ostalim navedenim sastojcima te lagano špatulom umiješajte u snijeg od bjelanjaka.
- Smjesu izlijte u papirom obložen veliki lim za pečenje i pecite na 180°C nekih 20 minuta.
- Dok se biskvit hladi vi pripremite kremu.
Krema
- Mikserom izradite žumanjke i šećer te im dodajte 200 ml mlijeka od ukupne količine.
- Ostatak mlijeka stavite da se ugrije.
- Žumanjcima dodajte sve ostale navedene sastojke i dobro sve pomiješajte.
- Vruće mlijeko prvo polako ulijte u smjesu sa žumanjcima te sve skupa vratite na vatru i kuhajte dok se krema ne ugusti.
- Kremu pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi te joj dodajte izrađeni maslac.
- Biskvit razrežite po kraćoj strani na 4 dijela.
- Premažite ga s kremom između svakog komada, a na kraju njome premažite kolač sa svih strana.
- Ukrasite kolač naribanom čokoladom ili prema vlastitom ukusu.
- Servirajte ga dobro ohlađenog.
Original recipe by: Mystic Cakes
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar