Londoneri, ukusni starinski kolači koje vole sve generacije,posebno kada ih radite s domaćim džemom od marelica i finim aromatičnim orasima.
Ovo je klasik koji uvijek rado pripremamo za sve proslave i važne događaje i svi mu se uvijek iznova raduju!
Londoneri
Priprema 15 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 15 minutes
Equipment
- lim za pečenje 30x40cm
Sastojci
Biskvit
- 200 g maslaca sobne temperature
- 200 g šećera
- 200 g brašna
- 7 žumanjaka
- ½ praška za pecivo
- 50 ml bijelog vina
- džem od marelica
Premaz od bjelanjaka
- 7 bjelanjaka
- 200 g šećera
- 200 g mljevenih oraha malo sjeckanih oraha za posipati po vrhu
Upute
Biskvit
- Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte žumanjke i vino.
- Na samom kraju umiješajte brašno i smjesu razmažite u lim za pečenje dimenzija 30x40 cm obložen pek papirom.
- Pecite ga na 190°C oko 20 minuta.
- Izvadite biskvit te ga premažite džemom od marelica.
- Preko džema ga premažite sa smjesom od bjelanjaka i ponovo stavite peći.
Premaz od bjelanjaka
- Mikserom napravite snijeg od bjelanjaka, dodajte mu šećer, a na samom kraju umiješajte orahe.
- Dobivenom smjesom premažite kolač preko sloja s džemom od marelica i posipajte grubo narezanim orasima.
- Stavite ga peći na 150°C još oko 40 minuta tj. dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
- Ohladite ga, narežite i servirajte.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar