Limun raspucanci

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on reddit
Limun raspucanci

Ovaj recept sam morala svakako uvrstiti na svoj blog jer ovako prhki, ukusni i aromatični keksi to i zaslužuju. Za mene nema većeg zadovoljstva od mirisa limuna koji se širi domom kada se peku ovi kolačići.

Originalan recept sam pronašla na blogu gospođe Sandre gdje često pronađem inspiraciju,svakako vrijedi navratiti: https://oslanomislatkom.wordpress.com/2018/01/21/keksi-raspucanci-s-limunom/

Limun raspucanci

Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 12 minutes
Ukupno vrijeme 42 minutes

Sastojci

  • 600 g glatkog brašna
  • prašak za pecivo
  • 2 limuna - sok i naribana korica
  • 2 jaja
  • 240 g šećera
  • 200 g maslaca - omekšalog
  • 2 žlice arome vanilije
  • prstohvat soli

Upute

  • U zdjeli promješajte brašno, prašak za pecivo i sol.
  • Mikserom izradite maslac i šećer te smjesi dodajte jaja, vaniliju te sok i koricu limuna.
  • Na samom kraju dodajte brašno te miksajte dok ne dobijete glatku kremu.
  • Zdjelu pokrijte folijom i stavite u frižider na sat vremena, a može i preko noći.
  • Kada se smjesa ohladila oblikujte kuglice veličine oraha i uvaljajte ih u šećer u prahu.
  • Složite ih u pleh za pečenje s razmakom i pecite na 180°C točno 12 minuta.
  • Kada su pečeni ostavite ih da se ohlade i servirajte!

Dobar tek i uživajte!

Limun raspucanci

Ostavi komentar

2
Ostavi komentar

avatar
Ocjena komentara




1 Komentiraj
1 Odgovori
0 Pratitelji
 
Hot komentar
Popularna tema
najnoviji najstariji najpopularniji
danijela
Čitatelj
danijela

Odličan

O meni

Zovem se Lidija i upravo ja se krijem iza bloga Gurmanka kojeg sam pokrenula 2015. godine. Glavni “krivci” za njegovo postojanje su moje kćeri na čiji nagovor sam i počela svoju slatku priču… Više

Nove objave

Pratite me

Instagram

Posljednje objave

Mak kolačići
TIRAMISU TORTICE S MALINAMA
Sočni čokoladni kolač