Savršen kolač koji će vas iznenaditi svojim spektrom aroma.Bogatog je okusa, začinjen cimetom, a okusi jabuka i sira ga čine još posebnijim i sočnijim.
Prelila sam ga mirisnom domaćom karamelom koja se izvrsno nadopunjuje s ovim okusima, kada ga probate jednostavno ga morate voljeti!
Kuglof s jabukama
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour 30 minutes
Broj serviranja 16 kriški
Equipment
- Kalup za kuglof
Sastojci
Nadjev od sira
- 200 g ABC sira
- 50 g šećera u prahu
- jaje
- 2 žlice brašna
- žlica arome vanilije
Biskvit
- 100 g oraha - sitno sjeckanih
- 400 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- ½ žličice soli
- žlica cimeta
- žličica sode bikarbone
- 3 jaja
- 150 ml ulja
- žlica arome vanilije
- 150 ml bistrog soka od jabuke
- 2 jabuke - naribane
Karamel umak
- 125 g šećera
- 125 ml slatkog vrhnja
- 25 g maslaca
Upute
Nadjev od sira
- Mikserom izradite sve sastojke dok ne dobijete glatku kremu kojom napunite vrećicu tako da preciznije možete napraviti prsten od sira unutar kuglofa.
Biskvit
- Pomiješajte brašno i sve suhe sastojke.
- Mikserom izradite jaja, šećer i dodajte ulje te sok od jabuke.
Pomiješajte sve sa suhim sastojcima i na kraju dodajte orahe i jabuke. - 2/3 smjese izlijte u podmazani kalup.
- Kremu od sira stavite preko smjese, ali pokušajte da ne dodiruje stjenke kalupa nego ostane poput prstena u sredini, koristila sam vrećicu za kreme pomoću koje se može lakše napraviti uski prsten.
- Zatim sve prekrijte ostatkom biskvitne smjese.
- Pecite kuglof na 190°C oko sat vremena (probajte čačkalicom).
Kada je ohlađen možete ga posipati šećerom u prahu ili preliti karamelom.
Karamel umak
- Na srednjoj vatri otopite šećer i polako dodajte ugrijano vrhnje u kojem ste rastopili maslac.
Lagano kuhajte minutu-dvije i kada se malo stisne prelijte preko kuglofa.
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar