Svježim borovnicama je naprosto teško odoljeti, a kada su ukomponirane u jednu ovakvu krem svilenu pitu to je gotovo nemoguće!
Prhko tijesto, ukusna krema i svježe borovnice su kombinacija koja osvaja već na prvi pogled, nadam se da se slažete sa mnom?
Krem pita od borovnica
Priprema 30 minutes
Kuhanje / pečenje 40 minutes
Ukupno vrijeme 1 hour 10 minutes
Broj serviranja 14 kriški
Equipment
- Kalup za tart
Sastojci
Tijesto
- 250 g glatkog brašna
- 100 g maslaca
- jaje
- prašak za pecivo
- vanilin šećer
- 100 g šećera
- žlica vrhnja
Krema
- 250 ml mlijeka
- puding od vanilije
- 100 g šećera
- 400 ml milerama
Upute
Tijesto
- Zamijesite tijesto i razvaljajte ga u niski kalup za pite ili torte (morate obložiti malo i stjenke kalupa).
Krema
- Skuhajte na mlijeku puding i u još vrući umiješajte mileram.
- Preko razvaljanog tijesta istresite kremu, malo je poravnajte i na kremu poslažite borovnice.
- Pitu pecite na 170°C oko 40 minuta dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu boju, a kada se ohladi posipajte je šećerom u prahu .
Dobar tek i uživajte!
Ostavi komentar