Ukusan i aromatičan kolač koji će vas osvojiti svojim okusom!
Kolač od lješnjaka
Priprema 1 hour
Ukupno vrijeme 1 hour
Equipment
- Lim za pečenje 30x40 cm
Sastojci
Biskvit
- 10 kom bjelanjaka
- 300 g šećera
- 400 g prženih i mljevenih lješnjaka
- 4 žlice oštrog brašna
Krema
- 500 ml mlijeka
- 9 žlica šećera
- 8 žumanjaka
- 1 vrećica vanilin šećera
- 2 žlice oštrog brašna
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 vrećica želatine
Upute
Biskvit
- Dva velika lima za pečenje od pećnice obložite papirom za pečenje i lagano premažite s uljem.
- Izradite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa im dodajte žlicu po žlicu šećera.
- Na samom kraju rukom umiješajte lješnjake i brašno.
- Smjesu izlijte u dva lima za pečenje i pecite na 170°C oko 15 minuta dok ne postanu zlatne boje.
- Kada se biskviti ohlade prerežite svaki na pola tako da dobijete 4 komada biskvita.
Krema
- Stavite kuhati 400 ml mlijeka, a želatinu namočite u hladnoj vodi prema uputstvu dok ne nabubri.
- Žumanjke i šećer dobro izradite mikserom te smjesi dodajte brašno i ostatak mlijeka.
- Kada mlijeko zakuha umiješajte ga žumanjcima i dobro promiješajte te vratite smjesu na laganu vatru.
- Kuhajte smjesu nekih 10-tak minuta dok ne postane gusta, prekrijte je prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
- Od slatkog vrhnja izradite šlag, a želatinu otopite na laganoj vatri.
- Kada se krema ohladi umiješajte joj šlag i na kraju želatinu.
- Kremu podijelite na 4 dijela i premažite naizmjence preko biskvita, a po vrhu kolača možete po želji posipati lješnjake.
- Dobro ohladite kolač i servirajte ga narezanog na šnite.
Dobar tek i uživajte!
Original recipe by: Coolinarika
Ostavi komentar